Sopimusehdot - Verkkokauppa

Yleistä

Dayton Oy, Y-tunnus: 2511986-8, on ruoka- ja juomateollisuuden maahantuoja, jonka verkkokauppa palvelee Suomessa sijaitsevia yrityksiä, joilla on voimassa oleva Y-tunnus. Tilauksiin ja toimituksiin sovelletaan verkkokaupan tilaus- ja toimitusehtoja. Nämä sopimusehdot koskevat asiakasta, kun asiakas on tehnyt tilauksen. Dayton Oy:n verkkokauppa noudattaa Suomen etäkaupan lainsäädäntöä ja asetuksia.

Dayton Oy ei ole korvausvelvollinen, mikäli sen verkkokaupan tuote olisi myyty loppuun, eikä sitä siitä syystä voi asiakkaalle toimittaa. Jos verkkokaupassa on virheellisiä kuvia tai kirjoitusvirheitä, esimerkiksi tuotteiden kuvauksissa tai teknisissä tiedoissa olevat virheet, virheellisiä hintoja tai virheellisiä tietoja tuotteen varastotilanteesta, ei Dayton Oy ole näissäkään tapauksissa korvausvelvollinen. Dayton Oy:llä on oikeus korjata tällaiset virheet sekä muuttaa tai päivittää tietoja milloin tahansa. Jos tilatulla tuotteella virheellinen hinta, pidättää Dayton Oy oikeuden poistaa tuotteen asiakkaan tilauksesta.

Verkkokaupassa olevat tuotekuvat ovat ainoastaan esimerkkejä myytävistä tuotteista. Tuotekuvat eivät takaa asiakkaan vastaanottamien tuotteiden määrää, tuotteen tarkkaa ulkonäköä, toimintaa tai alkuperää. Dayton Oy ei ole vastuussa kolmansien osapuolien antamista tiedoista verkkokauppaa varten.

Tilatakseen Dayton Oy:n verkkokaupasta on asiakkaan hyväksyttävä yleiset sopimusehdot ja rekisteröitymällä Dayton Oy:n verkkokaupan asiakkaaksi. Dayton Oy käsittelee saamiaan asiakastietoja tietosuojaselostuksen mukaisesti. Dayton Oy:llä on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja.

Dayton Oy:n sivustoilla käytetään evästeitä, joita käytetään keräämään tietoa siitä, miten käytät verkkosivuamme, sekä auttamaan meitä muistamaan sinut. Käytämme näitä tietoja selauselämyksesi parantamiseen ja yksilöllistämiseen sekä luomaan analyyseja ja tilastoja sekä verkkosivujemme että muiden medioidemme käytöstä. Lisätietoja löytyy tietosuojaselosteestamme.

Dayton Oy ei takaa verkkokaupan keskeytyksetöntä, virheetöntä toimintaa, eikä vastaa sen jatkuvasta saatavuudesta. Pidätämme oikeuden ottaa verkkokaupan ominaisuuksia tilapäisesti tai pysyvästi pois käytöstä esimerkiksi sivujen ylläpidon tai huollon vuoksi.

Tuotteet

Dayton Oy myy koneita- ja laitteita, tarvikkeita sekä huoltotyötä ruoka- ja juoma-alalle. Kaikki myydyt tuotteet on hyväksytty käytettäväksi Suomessa. Ne noudattavat Suomen ja EU:n lainsäädäntöä ja asetuksia. Tuotteitamme toimitetaan suoraan varastoltamme tai tavarantoimittajalta toimitusehdoissamme kuvattujen toimitustapojen mukaan.

Pidätämme oikeuden pidentyneisiin toimitusaikoihin, mikäli tuote on loppunut tavarantoimittajalta. Tilauksen tuotteet voidaan toimittaa useammassa lähetyksessä, mikäli tilanne sitä vaatii. Asiakas voi vaihtoehtoisesti hyväksyä joko viivästyneen tuotteen jälkitoimituksen tai tilauksen perumisen. Dayton Oy ei ole velvollinen varaamaan tuotetta asiakkaalle, mikäli tuotteen saatavuus on huono tai toimitus viivästyy Dayton Oy:stä riippumattomista syistä.

Tuotteiden toimitusajat ovat laadittu toimittajiemme antamien tietojen mukaan, eikä Dayton Oy ole vastuussa vaikutuspiirinsä ulkopuolelta tulevien ennalta arvaamattomista viivästyksistä.

Dayton Oy pidättää oikeuden olla myymättä liian pieniä myyntieriä, jotka eivät ole taloudellisesti kannattavia.

Hinnat

Tuotteiden hinnat näkyvät verkkokaupassa ilman arvolisäveroa. Jos hinnastossa on hintavirheitä, niin tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan. Tarkistamme hinnat aina tilauksen käsittelyhetkellä. Jos tuotteen hinta nousee ennen tilauksen lähetystä, toimitamme tuotteen tilausvahvistuksen mukaisella alkuperäisellä hinnalla. Tuotteidenhinnat eivät sisällä myöskään maksu- ja toimituskuluja, sillä ne ovat ilmoitettu erikseen.

Tilauksen lopulliset kustannukset näkyvät aina ostoskorista siirryttäessä tilauksen tekemiseen. Tilausta tehdessä, tuotteiden hinnat, maksu- ja toimituskulut sisältävät arvolisäveron. Kustannukset ovat eritelty tilauksessa. Rahtikulu tarkistetaan vielä laskutusvaiheessa mahdollisen sopimuksen mukaiseksi.

Erikoistarjoukset

Dayton Oy:n verkkokauppaan on ajoittain voimassa erikoistarjouksia, joiden ehdot ovat suotuisammat kuin yleisesti sopimusehdoissa. Tällaisia ovat muun muassa alennukset hintoihin ja muut etuudet. Erikoistarjoukset ovat voimassa rajatun ajan Dayton Oy:n määrittämiin tuotteisiin tai palveluihin. Dayton Oy varaa oikeuden peruuttaa erikoistarjoukset milloin tahansa. Erikoistarjouksen päättyessä yleistä sopimusehto sovelletaan muutoksetta. Verkkokaupan tuotteita koskevat tarjoukset ovat voimassa niin kauan, kun tavaraa riittää.

Tilausmaksut

Dayton Oy tarjoaa toimitusehtojensa maksutavoissa keinot maksujen suorittamiseksi. Kortti- ja pankkimaksut ovat luoteeltaan kertamaksuja. Laskumaksut hoidetaan sovitun laskutussopimuksen mukaisesti ja ne ovat luonteeltaan kertamaksuja.

Mikäli asiakas pyytää laskutusta maksutavakseen, joudumme tarkistamaan aina ensin asiakkaan luottotiedot Suomen Asiakastiedon rekisteristä. Tarkistuksen jälkeen varaamme oikeuden päättää myönnämmekö mahdollisuuden laskutusmaksuihin asiakkaalle.

Ostosopimus on syntynyt, kun Dayton Oy vahvistaa asiakkaan tilauksen ja asiakas on vastaanottanut tilausvahvistuksen sähköpostitse Dayton Oy: verkkokaupalta. Suositeltavaa on, että asiakas säilyttää tilausvahvistuksen mahdollista myöhempää asiointia asiakaspalvelun kanssa. Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus, kunnes Dayton Oy on vahvistanut sen. Jos tilaus peruutetaan, palauttaa Dayton Oy asiakkaan tilaukseen liittyen suorittamat maksut.

Kolmannet osapuolet

Verkkopalvelussa voi olla kolmansien osapuolien linkkejä ylläpitämille sivuille tai heidän tarjoamia palveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi kuljetuspalveluiden, maksupalveluiden ja tavaratoimittajien palvelut ja sivustot. Näillä palveluilla ja sivuilla saattaa olla omat käyttöehtonsa ja asiakasrekisterinsä. Emme vastaa kolmansien osapuolien tuottamien palveluiden ja sivujen toiminnasta, sisällöstä tai muistakaan ominaisuuksista.

Verkkokauppamme maksupalvelun tarjoaa Adyen. Posti ja Hakonen suorittavat kuljetuspalvelut.

Ylivoimainen este

Dayton Oy ei ole vastuussa olosuhteista, joihin se ei itse pysty vaikuttamaan. Näitä ovat ylivoimaiset esteet kuten muuttuva lainsäädäntö, viranomaisten toimenpiteet, lakot, sulut, sabotaasit, sodat, terrorismi, luonnon katastrofit tai muut vastaavat ennalta arvaamattomat tapahtumat.

Omistusoikeudet

Verkkokaupan ja verkkosivustojen sisällöt kuuluvat Dayton Oy:lle ja sen toimittajille. Nämä tiedot ovat suojattu immateriaalioikeuksin ja markkinointia koskevalla lainsäädännöllä, jotka suojaavat esimerkiksi tuotekuvien, grafiikan, tekstien, palveluiden ja muiden sisältöjen kopioinnin ja käytön ilman Dayton Oy:n antamaa kirjallista hyväksyntää.

Peruutusoikeus

Asiakkaalla on etämyynnin mukainen 14 päivän peruutusoikeus. Peruutusilmoitus on tehtävä Dayton Oy:lle viimeistään 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta tai sopimuksen tekemisestä, kun asiakas tai hänen edustajansa on vastaanottanut tilatun tuotteen. Jos peruuttamisajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, peruuttamisilmoituksen voi tehdä vielä ensimmäisenä arkipäivänä. Tuote on palautettava viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä.

Asiakas vastaa lain mukaisesti arvon alentumisesta, jos hän on ottanut tuotteen käyttöön. Mikäli tuotteen laatu on kärsinyt ostohetken kunnosta, niin rahojen takaisinmaksu suoritetaan palautuneen tuotteen laskeneen arvon mukaisesti.

Peruuttamisoikeus ei koske tuotteita, jotka pilaantuvat tai vanhentuvat nopeasti sekä tuotteita joiden sinetti on murrettu. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi elintarvikkeet.

Ilmoitus on tehtävä Dayton Oy:lle kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen: verkkokauppa@dayton.fi. Riippuen tuotteen kunnosta, toimitamme teille uudet tuotteet tai jos se ei ole mahdollista, hyvitämme ne teille. Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti.

Takaisinvetokäytäntö

Mahdollisessa takaisinvetotilanteessa Dayton Oy on yhteydessä asiakkaaseen. Sovimme asiakkaan kanssa palautus järjestelyt ja mahdollisuuksien mukaan toimittamme asiakkaalle vastaavat kurantit tuotteet. Mikäli Dayton Oy ei pystyisi toimittamaan uusia vastaavia tuotteita, hyvittää Dayton Oy asiakkaan suorittamat maksut.